Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВФевруари месец си отиде сравнително топъл

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВФевруари месец си отиде сравнително топъл
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Довечера започва застудяване и снеговалеж

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Февруари месец си отиде относително топъл и в случай че го съпоставим с януари и декември, става известно, че София е претърпяла най-топлата зима, откогато се водят метеорологични наблюдения изобщо. А зимата на 2020-2021 година е със сребърен орден - с малко не можа да вземе шампионата на зимата от 2006-2007 година Така че живеем в един много по-топъл свят. 

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Георги Рачев.

Днешният ден ще е добър, временен. До към 16-17 часа ще имаме слънчице на открито, само че по-късно към този момент стартира смяната, за която предизвестяваме. Ще стартира с дъжд, сено в Западна България. След това дъждът доста бързо ще премине в сняг. Повече сняг ще вали в Западна България, Северозападна и Предбалкана, предизвести той.

22 сантиметра е била снежната завивка предходната година по това време в София и се е задържала пет дни. 2018 година е имало 15 сантиметра сняг и култувата 2015 година на 9 март София се разсъни с 36 сантиметра снежна завивка, напомни той. 

Така че нещата се повтарят. Да вали сняг през март не е нищо феноменално, а в противен случай. Но отново си е пролет, уточни професорът. 

Сряда и четвъртък до обед ще има снеговалежи. В петък ще има относително ниски температури до минус 5 градуса и повече. След това ни чакат едни напълно естествени ранно пролетни температури от 112-13 градуса с превалявания, слънчице с превалявания. И по този начин ще се редуват до пролетта. Но повече не се чакат такива внезапни захлаждания, успокои професорът. 

Утрешният ден ще бъде заоблачен, дъждовен и със смесени превалявания. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР